Skip to main content

Δραστηριότητες & αξιοθέατα

Χωριά της Τήνου

ξενοδοχεια τηνος

Χώρα Τήνου

Χώρα Τήνου, η πρωτεύουσα του νησιού και ταυτόχρονα το εμπορικό και τουριστικό κέντρο του. Ο κεντρικός δρόμος, η Λεωφόρος Μεγαλόχαρης, ξεκινάει απο την παραλιακή οδό και οδηγεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Πύργος

Ο Πύργος είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, και ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Κυκλάδων. Περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια και την μοναδική μαρμαροστρωμένη πλατεια του, με τον χαρακτηριστικό πλάτανο.
ξενοδοχεια στην τηνο

Βώλαξ

Το χωριό με την ιδιαίτερη ιδιομορφία του σεληνιακού τοπίου, τους οβαλ βράχους που βρίσκονται διάσπαρτοι στα κοντινά βουνά και έχει απασχολήσει την επιστήμη.
ξενοδοχεια τηνος

Καρδιαννή

Η Καρδιανή είναι από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και θέα που κόβει την ανάσα.
διαμονη στην τηνο

Δυο Χωριά

Η θέση τους προσφέρει μοναδική θέα της Τήνου και των γύρω νησιών και όταν ο καιρός το επιτρέπει διακρίνονται, εκτός από τα κοντινά νησιά και τα πιο μακρινά οπως η Πάρος, Νάξος, Κύθνος και η Σέριφος.

Παραλίες της Τήνου

Κολυμπήθρα

Μια απο τις πιο όμορφες παραλίες στην Τήνο: “H Μεγάλη και η Μικρή Άμμος απέναντι από το Δρακονήσι”.

Άγιος Ιωάννης Πόρτο

Η παραλία Άγιος Ιωάννης Πόρτο βρίσκεται στο Ν/Α τμήμα του νησιού και έχει θέα την Μύκονο.

Άγιος Ρωμανός

Ο Άγιος Ρωμανός βρίσκεται στο Ν/Δ τμήμα του νησιού και ειναι μια από τις πιο απάνεμες παραλίες του νησιού.

Παχιά Άμμος

Η παραλία Παχιά Άμμος με χαρακτηριστικό της τον Αμμόλοφο, την χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά”.

Άγιος Φωκάς

Η μεγαλύτερη παραλία της Τήνου με τα πολλά οργανωμένα beach bar.

Προσκυνήματα στην Τήνο

παναγια της τηνου διαμονη

Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Τήνου

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, η Παναγία Τήνου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως και τον συχνότερο προσκυνηματικό προορισμό εντός Ελλάδος.

Μοναστήρι Αγίας Πελαγίας

Το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Ελλαδικού χώρου.

Μουσεία στην Τήνο

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Στους εκθεσιακούς και συνεδριακούς του χώρους πραγματοποιούνται μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ιερό Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης

Ιερό αφιερωμένο στη λατρεία του Ποσειδώνα και της συζύγου του Αμφιτρίτης στην παραλία Κιόνια της Τήνου.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο

Δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του. Ανήκει στο Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του Ιδρύματος και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Δραστηριότητες

 • SURF

  Για Surf στην Τήνο θα προτιμήσετε λογικά την Κολυμπήθρα και τη Λιβάδα. Για Windsurfing, τον Άγιο Φωκά, τα Κιόνια. Και για το Kite οι επιλογές είναι πολλές.
 • Καταδύσεις

  Ο βυθός της Τήνου προσφέρει μαγευτικό υποβρύχιο τοπίο και μοναδικές εικόνες στους λάτρεις της κατάδυσης. Στο νησί παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης καταδυτικού εξοπλισμού αλλά και εκμάθησης.
 • Πεζοπορία

  Ανεξάρτητα με το αν το χόμπι σας είναι η πεζοπορία ή αν το επιχειρείτε για πρώτη φορά, οι διαθέσιμοι πεζοπορικοί χάρτες θα σας αποκαλύψουν δεκάδες διαδρομές.
 • Βάφτιση στην Τήνο

  Ανεξάρτητα με το αν η Βάπτιση στην Τήνο πραγματοποιηθεί στο Ναό της Παναγίας ή σε μία από τις εκατοντάδες γραφικές εκκλησίες των χωριών και της Χώρας, η κατάνυξη και η πνευματικότητα που προσδιορίζει το νησί, χαρακτηρίζει την τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης.
© ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ Hotel Ο.Ε. 2024 | ΜΗΤΕ:1178Κ012Α0144500 | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders
top